matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obicz
Magda*.*:
MAm problem z zrozumieniem zadania wytłumaczy mi ktoś
a więc np. (0.8)
4
: ( 2 i
8
dwie trzecie czyli prosto można napisać
do potęgi 4
3
19 wrz 15:11
Basia:
8
0,8 =
10
i masz
8
(
)
4
10
8
10
8
3
3
= (
)
4
= (
*
)
4
= (
)
4
=
8
(
)
4
3
8
3
10
8
10
(1) albo tak
81
= 0,0081
10000
(2) albo od razu tak (0,3)
4
= 0,0081
19 wrz 15:15
Magda*.*:
Dziękuje
19 wrz 15:23