wartością jakiego wyrażenia
zakręcona: jest dla α =30 liczba 1/6 proszę o podpowiedź
19 wrz 14:18
Piotr:
o co chodzi
19 wrz 14:21
Ajtek:
NIe rozumiem treści
19 wrz 14:22
Ajtek:
Cześć
Piotr 
.
19 wrz 14:22
Piotr:
Cześć
Ajtek
19 wrz 14:25
pigor: , faktycznie jesteś chyba zakręcona , bo kto tak formułuje pytanie

,
a więc chodzi ci zapewne o to , niech
x=? , to
16 x = 30 /* 6 ⇔ x= 30*6 ⇔
x=180 − szukane wyrażenie , którego
16 część jest równa 30 . ... i tyle . ...
19 wrz 14:28
Mateusz:
Jaki użytkownik−
zakręcona taka treść zadania
19 wrz 14:28
Ajtek:
pigor, Sherlock'u Holmes'ie, jak na to wpadłeś

.
Mi to nie przyszło do głowy

.
19 wrz 14:31
pigor: ....



po prostu praktyka i intuicja Holmes'a , pozdrawiam serdecznie chłopaki
19 wrz 14:34