nie wiem jak zacząć pomocy
sss: Poprowadź prostą L przez punkt A=(1,2,0) prostopadle do płaszczyzny \pi: 2x−y+z=3
z tym to już nie mam pojęcia jak zacząć
19 wrz 11:34
Basia: Jakie współrzędne będzie miał wektor prostopadły do płaszczyzny π ?
Wiesz ?
19 wrz 12:01
sss: nie mam pojęcia jak to się robi ,miałem nadzieję ,że ktoś rozwiąże ,a ja poźniej analizując to
coś zrozumiem
19 wrz 12:30
Vizer:
Postać ogólna płaszczyzny:
Ax + By + Cz + D = 0
[A,B,C] − wektor prostopadły do tej płaszczyzny
19 wrz 12:36