matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sin
mała mania:
Jeżeli α jest kątem ostrym i tg=2
19 wrz 10:26
Patronus:
sinα
= 2
cosα
sin
2
α + cos
2
α = 1 wylicz z układu równań
19 wrz 10:52
Basia:
albo z definicji i tw.Pitagorasa
2a
tgα=2 =
a
wylicz c
2a
sinα=
c
a
cosα=
c
a
ctgα=
2a
19 wrz 12:03