matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Interpretacja geometryczna
Thor:
Interpretacja geometryczna Re(iz)=2 Przedstaw rodzinę funkcji (linii) 9x
2
+y
2
=C
19 wrz 01:06
Vizer:
Re(i(x+iy)) = 2 Re(ix − y) = 2 −y = 2 y = −2
19 wrz 01:28