trapez
basia: dana jest dł.ramienia trapezu 6 cm,kąt 60 i 45 stopni.oblicz dług. drugiego ramienia.proszę
pomóżcie
18 wrz 23:42
Skipper: ... a który kąt jest przy tym ramieniu

? −
18 wrz 23:47
basia: 45 stopni przy tym który mam obliczyć
18 wrz 23:53
Skipper:
... mając pierwsze ramię i kąt 60
o policzysz wysokość ...
a potem mając wysokość i kąt 45
o policzysz drugie ramię
18 wrz 23:57
Eta:

h= 3
√3 , c= h
√2 = ..........
19 wrz 00:01
19 wrz 00:04
Eta:
c= 3
√3*
√2= 3
√6 cm i to wszystko
basiu
19 wrz 00:05
ICSP: zgadzam się ze wszystkim
19 wrz 00:07
Eta:
Co


........ pewnie jesteś niewyspany
19 wrz 00:07
basia: dzięki ,ale i tak nie wiem jak to zrobić
19 wrz 00:08
Eta:
Gimnazjum? czy liceum?
19 wrz 00:09
e: dziękuję Eta
19 wrz 00:15
Eta:
e ?.......... kto to taki?
19 wrz 00:16