proszę o pomoc: rozwiąż nierówność [wykładniczą]
anulaa: a) ( √32)x >= 179
nie wiem co zrobić z lewą stroną :<
18 wrz 22:20
konrad: nieczytelne
18 wrz 22:22
anulaa: ( √32 ) x ≥ 1 79
nadal?
(pierwiastek z 3 : 2 )x ≥ 179
18 wrz 22:29
sushi_gg6397228:
zamien prawe strone na ulamek niewlasciwy a potem popracuj na potegach
18 wrz 22:34
asdf: | 16 | | 4 | | 2 | | √3 | |
| = ( |
| )2 = ( |
| )4 = ( |
| )−4 |
| 9 | | 3 | | √3 | | 2 | |
18 wrz 22:38
anulaa: a no przecież..

bardzo dziękuje.
18 wrz 22:43
asdf: bardzo proszę
18 wrz 22:57