blagam
pomocy!!: suma trzech początkowych wyrazów ciągu geometrycznego wynosi 26 Jeśli do tych liczb dodamy
odpowiednio 1, 6, 3 to otrzymane sumy utworza cag arytmetyczny.wyzanacz te liczby
6 maj 16:28
pomocy!!: b2=a*c
a+c=2b+8
b=6
6 maj 16:29
pomocy!!: jest ktos kto pomoze?
6 maj 16:32
pomocy!!: blagam
6 maj 16:33
Krzysiek: a
1+a
2+a
3=26
a
2=a
1q
a
3=a
1q
2
a
22=a
1*a
3 w ciagu geometrycznym
a
1+1,a
2+6,a
3+3−kolejne wyrazy ciagu arytmetycznego,
2a
2=a
1+a
3 w ciagu arytmetycznym
te wskazowki powinny spokojnie wystaczyc
6 maj 16:33
Krzysiek: masz podane jak na tacy, pobaw sie troche
6 maj 16:33
pomocy!!: ale mozesz wedlug tegob2=a*c a+c=2b+8 b=6
6 maj 16:40
pomocy!!:
b2=a*c
a+c=2b+8
b=6
6 maj 16:41
Krzysiek: to ty mozesz

ja ci podpowiedzialem juz wystarczajaco duzo, to chyba nie przekracza twoich
mozliwosci zeby zamiast a
1 wstawic a, zamiast a
2 uzyc b i analogicznie zamiast a
3 c
6 maj 16:43
pomocy!!: ali mi wyszlo zle i nie wiem co robie zle
6 maj 16:44
pomocy!!: mozesz podac mi wynik?
6 maj 16:44
pomocy!!: wyszlo mi 16.6.4 albo 4.6.16 i nei wiem co robie zle
6 maj 16:47
Krzysiek: nie mam czasu tego liczyc

sorki sprobuj jeszcze raz powoli i dokladnie
6 maj 16:48
pomocy!!: robilam
6 maj 16:52