funkcja kwadratowa
Maciek: Rzucono kamień z prędokością początkową 10 m/2 pionowo do góry. Wysokość S(m) , jaką osiągnie
kamień po t sekundach , określona jest w przybliżeniu funkcją S(t) = 10t−5t*2. Jaką maksymalną
wysokość osiągnie ten kamień? Podaj prędkość kamienia gdy t−1,5 sekundy .
Z góry dziękuję za pomoc .
18 wrz 20:45
Maciek: Maciek: Rzucono kamień z prędokością początkową 10 m/2 pionowo do góry. Wysokość S(m) , jaką
osiągnie kamień po t sekundach , określona jest w przybliżeniu funkcją S(t) = 10t−5t2. Jaką
maksymalną wysokość osiągnie ten kamień? Podaj prędkość kamienia gdy t−1,5 sekundy . Z góry
dziękuję za pomoc .
18 wrz 20:45
Maciek: Maciek: Rzucono kamień z prędokością początkową 10 m/s pionowo do góry. Wysokość S(m) , jaką
osiągnie kamień po t sekundach , określona jest w przybliżeniu funkcją S(t) = 10t−5t2. Jaką
maksymalną wysokość osiągnie ten kamień? Podaj prędkość kamienia gdy t−1,5 sekundy . Z góry
dziękuję za pomoc .
18 wrz 20:47
Maciek: 3 wersja ostatecznie gotowa
18 wrz 20:47