matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka pod pierwiastkiem
kikki:
jak obliczyć taką całkę ∫
√
1−x
x−x
2
18 wrz 20:35
Krzysiek:
popraw zapis, zapis ułamka przez "U"
18 wrz 20:36
kikki:
1−x
∫
√
x−x
2
18 wrz 21:04
Vizer:
1 − x
1
∫
√
dx = ∫
√
dx = ∫x
−
1
2
dx = 2x
1
2
+ C
x(1 − x)
x
18 wrz 21:17