Doświadczenie polega na trzykrotnym rzucie monetą i dwukrotnym rzucie kostką cz
damian: Doświadczenie polega na trzykrotnym rzucie monetą i dwukrotnym rzucie kostką
czworościenną.Ile jest możliwych wyników tego doświadczenia ?
2 Alfabet grecki zawiera 24 litery.Ile różnych wyrazów,mających sens lub nie,dwuliterowych lub
trzyliterowych można ułożyć z tych liter,jeśli litery
a − mogą się powtarzać
b − nie mogą nie powtarzać?
18 wrz 19:53
ada: 2.a) dwuliterowe 24x24=576 trzyliterowe 24x24x24=13824
b) dwuliterowe 24x23=552 trzyliterowe 24x23x23=12144
25 wrz 18:28
Aga1.: 1)
IΩI=2*2*2*4*4
25 wrz 22:25