matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź
Dżem:
Sprawdź, czy prawdziwe są następujące tożsamości, podaj konieczne założenia:
sin2α
a)
= tgα
1+cos2α
sin2α
b)
= ctgα
1−cos2α
tgα
c)
= cos2α
tg2α−tgα
ctgα
d)
= cos2α
tg2α+ctgα
18 wrz 18:57
Święty:
2sinxcosx
2sinxcosx
a)
=
=tgx
sin
2
x+cos
2
x+cos
2
x−sin
2
x
2cos
2
x
Dalej spróbuj sam. Na stronie masz wszystkie potrzebne wzory
18 wrz 19:16