matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz nierownosc
Zabojc111:
Dana jest funkcja f(x)=5−x/2x+1 Rozwiaz nierownosc f(x+5) ≥f(x−3) Prosze o pomoc
18 wrz 18:34
MQ:
To jak ta f(x) wygląda?
x
f(x)=5−
+1, jak wynika z twojego zapisu?
2x
czy
5−x
f(x)=
2x+1
18 wrz 18:37