prosze o pomoc
natalia: Pewne liczby rzeczywiste a i b spełniają następujące równości: ab = 1 oraz a + b = 3. Wówczas
liczby a i b są pierwiastkami równania:
A.x2 + 3x − 1 =0
B.−x2−3x=0
C.2x2 − 6x +2 = 0
D. −x2 + 3x − 1 = 0
18 wrz 16:58
ICSP: ze wzorów Viete'a otrzymujesz od razu że odp D jest prawidłowa
18 wrz 16:59
natalia: jest to pytanie wielokrotnego wyboru jak cos
18 wrz 17:03
natalia: chyba C i D?
18 wrz 17:04
ICSP: jak pytanie wielokrotnego wyboru to C też pasuje.
18 wrz 17:10
danka:
18 wrz 17:14