matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczbe x przedstaw jako a^w gdzie a to liczba naturalna a w wymierna
Gymnazyalista :
81
−3/4
*
√
12
x=
72
1/3
odp : 3
19/6
18 wrz 12:29
Piotr:
3
4
= 81
√
12
= 2
√
3
3
√
72
= 2
3
√
9
18 wrz 13:10