matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
YMCA:
1
log
3
3
2x−1
−3log
√
5
=x*log
1
2
8
5
x=−1 w odpowiedziach 2x−1log
3
3−log
√
5
1
125
=x*(−3) 2x−1+4= −3x 5x=−3
3
x=−
5
czy mogłby ktoś napisać gdzie robię błąd?
17 wrz 22:33
Artur_z_miasta_Neptuna:
błąd:
1
−3log
√
5
= −3 * (2) * (−1) * log
5
5 = 6
5
17 wrz 22:35
YMCA:
dziekuę
17 wrz 22:37
Eta:
log
5
5
−1
log
√
5
5
−1
=
= −2
log
5
5
1/2
teraz dokończ .....
17 wrz 22:39
Eta:
17 wrz 22:40