matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj
Sam:
Zbadaj czy prawdziwa jest równość: a)
3
√
54
−
3
√
2
=
3
√
16
b)
4
√
164
−
4
√
32
=
4
√
2
17 wrz 21:53
Eta:
3
√
54
=
3
√
27*2
=
3
√
27
*
3
√
2
= 3
3
√
2
3
√
16
= .... podobnie
17 wrz 21:56
ULcia:
Dziękuweczka
17 wrz 22:08