pomocy! nie mogę sobie poradzic z tymi potegami
aga: | | | | x3√y | | √x | | ( |
| )23 + ( |
| )2 | | | y√x3 | | x√y3 | |
| |
[ |
| ) |
| | (x14+y14 | |
17 wrz 21:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
√x3 = x3/2
3√y = y1/3
17 wrz 21:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
powinieneś sobie teraz poradzić
17 wrz 21:30
aga: no wlasnie nie wychodzi mi, mam do wspolnego mianownika to sprowadzic?
17 wrz 21:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | x3√y | |
( |
| )2/3 = (x1−3/2y1/3−1)2/3 = (x−1/2y−2/3)2/3 = |
| | y√x3 | |
= x
−1/3y
−4/9
| | √x | |
( |
| )2 = (x1/2−1y−3/2)2 = x−1y−3 |
| | x√y3 | |
i wspólny mianownik
17 wrz 21:45
aga: nie rozumiem ... nie wiem wlasnie jak to z tym mianownikiem zrobic
17 wrz 21:58
aga: halo?
17 wrz 22:08
natalia:
17 wrz 22:30
aga: jest tu ktoś? co z tym mianownikiem, dzieleniem
18 wrz 00:37