matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Olo:
Zbadaj czy prawdziwa jest równość:
6(
√
2
−1)
3
=3
1−5(
√
2
−1)
2
17 wrz 21:22
Eta:
6(
√
2
−1)
3
= 3[1−5(
√
2
−1)
2
] P=6(2
√
2
−3*2+3*
√
2
−1) =...... L= 3 −15(2−2
√
2
+1) = ..... dokończ
17 wrz 21:29
Niki:
Dzięki
17 wrz 21:32
Eta:
17 wrz 21:34