funkcja
szklanka:

f− czerwony
g−zielony
Podaj zbiór tych argumentów dla których wartości funkcji f są większe od wartości g.
O co chodzi , nie wiem jak to rozgryźć , proszę o pomoc
17 wrz 20:32
Piotr:
patrzysz gdzie f jest nad g i zapisujesz dla jakich to jest x−ów.
17 wrz 20:36
szklanka:
jeszcze nie wiem:
a)podaj te argumenty x dla których f(x)<0 i g(x)<0.
b)podaj te argumenty x dla których f(x)*g(x)=0
c)Podaj te argumenty x ,dla których f(x)*g(x)<0
po prostu nie mogę tego dostrzec, proszę także w tych podpunktach o wspacie
17 wrz 20:37
szklanka: Piotr ja tu nie widzę f nad g raczej g nad f
17 wrz 20:40
Piotr:
a np ( − ∞ ; −4) ?
17 wrz 20:42
Piotr:
nie −∞ tylko od tego skrajnego punktu. wiadomo o co chodzi.
17 wrz 20:43
szklanka:

Teraz rysunek jest poprawny
17 wrz 21:52
szklanka:
funkcja g
funkcja f
Proszę o pomoc!

a)podaj zbiór tych argumentów dla których wartości funkcji f są większe od wartości g.
b)podaj te argumenty x dla których f(x)<0 i g(x)<0.
c)podaj te argumenty x dla których f(x)*g(x)=0
d)Podaj te argumenty x ,dla których f(x)*g(x)<0
17 wrz 21:54
asdf:
a)podaj 'iksy' dla których obie funkcje są poniżej zera (y < 0)
b)podaj te 'iksy', w których obie funkcje przecinają się w punkcie y = 0
c)podaj te 'iksy', w których jedna z funkcji jest nad osią OY, a druga pod osią OY
17 wrz 21:57
Piotr:
@asdf popraw !
17 wrz 22:00
asdf: @Piotr
które?
17 wrz 22:37
asdf: a)podaj 'iksy' dla których zielona kreska jest nad czerwoną
b)podaj 'iksy' dla których obie funkcje są poniżej zera (y < 0)
c)podaj te 'iksy', w których obie funkcje przecinają się w punkcie y = 0
d)podaj te 'iksy', w których jedna z funkcji jest nad osią OY, a druga pod osią OY
17 wrz 22:38
adaś:
ale w podpunkcie a ) Mają być podaj iksy dla których czerwona kreska jest nad zieloną ,czyli f
ma być większa od g, a ja tego nie widzę, jedynie g jest więszka od f. Czy to jakiś błąd jest?
18 wrz 07:00
adaś: PS zmieniam nick na adaś
18 wrz 07:00
Aga1.: wartości funkcji f są większe od wartości funkcji g
zapisujemy f(x)>g(x).
Teraz zaznacz tę część czerwonego wykresu, który znajduje się nad zielonym wykresem( (powyżej
zielonego wykresu).
Przez końce zaznaczonego czerwonego wykresu poprowadź pionowe przerywane linie do przecięcia z
osią x. Odczytaj przedział z osi x nad którym znajduje się czerwony pogrubiony wykres.
Odp. f(x)>g(x) dla x∊<−6,−4)U(1,5)
18 wrz 09:32
adaś:
niby ok ,ale przecież przedział <−6;−4) także pokłada się z wartościami na osi y np. (1,4),
wynikało by że wartości f są równe g w tych przedziałach, zbiór wartości f to <−4;4> a g to
<−5,6> co wynikało że funkcja f nie ma większych wartości bo sie razem pokrywają , prawda?
18 wrz 18:39
adaś:
18 wrz 19:53
adaś: Mógłby ktoś proszę?
19 wrz 15:34
adaś:
Proszę o pomoc w pozostałymi punktami

b)podaj te argumenty x dla których f(x)<0 i g(x)<0.
c)podaj te argumenty x dla których f(x)*g(x)=0
d)Podaj te argumenty x ,dla których f(x)*g(x)<0
19 wrz 17:58
adaś: plis pomóżcie jakoś
19 wrz 19:05
adaś:
19 wrz 21:33
adaś: pomoże ktoś proszę
20 wrz 16:30
adaś: ?
20 wrz 19:37
adaś:
20 wrz 20:46
adaś: nikt nie pomoże jednak?
20 wrz 21:12