zbiór wartości
szklanka:
Wykresem funkcji f jest zbiór wszystkich punktów należących do odcinka AB lub odcinka CD, gdzie
A=(−2,4), B=(1,2) C(4,1) D=(7,6)
Podaj ZWF funkcji f.
https://matematykaszkolna.pl/forum/rysunek7360.png
odpowiedź poprawna to <1;6> dlatego bo ten zbiór bierze równocześnie odcinek AB i CD , tak?
no ale odcinek AB występuje na ujemnej stronie wykresu, więc nie jestem pewny.
17 wrz 19:06
....: zbiór wartości to y nie x
17 wrz 19:09
....: dlatego jest taki przedział, patrzysz na y tak jak na rysunku
17 wrz 19:10
ZKS:
A co Cie interesuje oś odciętych? Masz przecież podać zbiór wartości czyli tylko patrzysz na oś
rzędnych.
17 wrz 19:12