zbiory i przedziały
009-el: Proszę o sprawdzenie

sprawdzenie −Znajdz AuB...zbiorów lub przedziałów
009−el: 1) a={0,1,3,4,7,9}
b={0,2,3,4,5,8,9}
AuB = 0,1,2,3,4,5,7,8,9}
A∧B= {0,3,4,9}
A\B = {1,7}
B\A = { 2,5,8}
2)
a=(−nieskonczonosc ,4) b=<−3 , +nieskonczonosc)
AuB = (−nieskonczonosc, + nieskonczonosc)
A∧B= (−3,4)
A\B = (−nieskonczonosc,−3)
B\A =( −3,+nieskonczonosc)
3)
A=<−6,9) B=(−2,4>
AuB = (−6,9)
A∧B= (−2,4)
A\B = (−6,−2)
B\A = nic ?
4)a=<−2,7> b=(0,9)
AuB =( −2,−1,0,1,2,3,4,5,6,7,8)
A∧B= 1,2,3,4,5,6,7
A\B =( −2 −1 0)
B\A = (8,9)
w jakich nawiasach zapisuje sie AuB () czy <> czy {}