matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2(1-x)^2=Proszę o rozwiązanie
olaaa:
2(1−x)
2
=Proszę o rozwiązanie
17 wrz 17:25
Krzychu:
2(1−x)
2
=2(1−2x+x
2
)=2−4x+2x
2
17 wrz 17:27
olaaa:
Dziękuje
17 wrz 17:27