pilne!! prosze o pomoc!!
Kicia:*: wykonaj działania , wynik przedstaw w jak najprostrzej postaci
2x−1x2−4x+3 − 2−xx2 −5x+6=
okresl dziedzine wyrazenia a nastepnie wykonaj działania i przedstaw wynik w jak najprostrzej
postaci
x2+4x+3x2−7x+6 * x2+x−2x2−2x−3=
17 wrz 17:01
Kicia:*: | 2x−1 | | 2−x | |
| − |
|
|
| x2−4x+3 | | x2−5x+6 | |
| x2+4x+3 | | x2+x−2 | |
| * |
| |
| x2−7x+6 | | x2−2x−3 | |
17 wrz 17:04
asdf: rozłóż mianowniki do postaci iloczynowej, przyrównaj do zera, są to anty dziedziny, więc D = R
/{antydziedzina}
17 wrz 17:05