matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory skróconego mnożenia
ania:
(
√
3
−2)
3
−(
√
3
+2)
3
=
17 wrz 16:55
M:
3 lut 15:32
Bo_ra:
(
√
3
−2)
3
−(
√
3
+2)
3
= =3
√
3
−18+6
√
3
−8−(3
√
3
+18+6
√
3
+8)= =9
√
3
−26−9
√
3
−26=−52
3 lut 15:41