zbiór wartości
szklanka:
Jak wyznaczyć zbiór wartości mając podany wzór f(x)= x2+2x
17 wrz 16:47
domi: x2+√x2+20=22
17 wrz 16:52
Maslanek: f(x)=x2+2x=(x+1)2−1.
17 wrz 16:52
asdf:
dla a > 0:
ZWF ∊ (q;
∞)
dla a < 0:
ZWF ∊ (−
∞;q)
OBLICZ Q I PODAJ A!
17 wrz 16:53
szklanka:

x
1=−1
x
2=0
p=
−2+02
p=−1
f(x)= x
2+2x
f(−1)=1−2
W(−1;−1)
jeżeli dobrze rysunek zrobiłem to zbiór wartości to <−1
∞) ?
17 wrz 17:14
asdf:
17 wrz 17:19
asdf: Z resztą Maślanek podał już odp
17 wrz 17:20
szklanka:
naprawdę dobrze? Cieszę się bo sam robiłem ,przy okazji skorzystałem ze wzoru którego wczoraj
jeszcze nie widziałem na oczy
17 wrz 17:22
szklanka: oczywiście asdf dałeś mi wskazówki na początki za co dziękuje
17 wrz 17:23
asdf: no widzisz

Powoli, ale do przodu!
17 wrz 17:29
Aga1.: asdf
ZW=<q,∞), gdy a>0
17 wrz 17:39
asdf: @
Aga1.
racja
17 wrz 17:45
Krzysiek: Szklanka . na poczatku maslanek napisal CI taki wzor f(x) = x2+2x=(x+1)2−1. Wiesz skad sie to
wzielo
17 wrz 22:02