prosze o pomoc
kasia: Proste określone równaniami y=x+a i y=2x+b
przecinają się w punkcie, którego obie współrzędne są dodatnie. Wynika stąd, że:
A.
a>b>0
B.
a≥0 lub b>a
C.
b<2a
D.
a<0
17 wrz 14:58
kasia: czy ktoś umie to zrobić?
17 wrz 15:11
kasia: czy ktoś umie to zrobić?
17 wrz 15:11
podkowa: A
17 wrz 15:26
kasia: dzieki a mozesz mi to wytłumaczyc?
17 wrz 15:27
Bizon:
17 wrz 15:31
podkowa: proste mają punkt współny tzn
x+a=2x+b
−x=−a+b /*(−1)
x=a−b
żeby x było dodatnie to a musi byc większe od zera i b musi być mniejsze od a
17 wrz 15:32