prosze o pomoc
kasia: Wykres funkcji liniowej
y=(√(1−pi)2)x+4
przechodzi przez:
A. I i II i III ćwiartkę układu współrzędnych
B. II i III i IV ćwiartkę układu współrzędnych
C. I i II ćwiartkę układu współrzędnych
D. I i IV ćwiartkę układu współrzędnych
17 wrz 14:52
podkowa: a
17 wrz 15:27
kasia: na pewno? bo przeciez jak jest pierwiastek i kwadrat to sie robi z tego moduł i mi sie wydaje
ze to jest C?
17 wrz 15:29
podkowa: aha no to źle odczytałam podany wzor.
17 wrz 15:34
kasia: hmm?
17 wrz 15:34
kasia: hmm?
17 wrz 15:34
Bizon:
... a jaka prosta Kasieńko przechodzi tylko przez I i II ćwiartkę

? (taka specyficzna)−
17 wrz 15:35
kasia: jaka powinna być odp?
17 wrz 15:36
Bizon:
... a wartość bezwzględna przyjmuje tylko wartości ...

?
17 wrz 15:37
pigor: ... no to zobaczmy :
y=√(1−π)2x+4= |1−π|x+4=
(π−1)x+4 − funkcja liniowa o współczynniku a>0 i b>0 , a
więc jest rosnąca i przecina +OY w punkcie (0,4) i −OX , a więc odp.
A. . ...
17 wrz 15:37