rozwiąż graficznie
Marta: Rozwiąż graficzne równania 2x+3=−x
umiem to podzielić na y1 i y2 ale nie wiem jak punkty wyznaczyć czyli np. (1,2), jak to
ogarnąć.
17 wrz 12:38
Basia:
y = 2x+3
y = −x
masz rozwiązać
graficznie więc odczytujesz z wykresu
17 wrz 12:46
Marta: a jeżeli mam (1/3)x + 3/x=0 to jak sie za to zabrac, za rysowanie tego w ukladzie wsp.
17 wrz 12:53
Basia:
rysujesz y= (
13)
x (albo y=3
x i symetria względem OY)
| | −3 | | 3 | |
i y = |
| (albo y= |
| i symetria względem OX) |
| | x | | x | |
17 wrz 13:24