Znajdź pochodną funkcji:
Skan: Znajdź pochodną funkcji − logarytm naturalny
Czy mógłbym prosić o rozwiązanie krok po kroku poniższego zadania? Chodzi głownie o ten ułamek,
bo niestety na stronie nie ma ani wzoru, ani analogicznego zadania i nie mam pojęcia co z nim
zrobić.
Znajdź pochodną funkcji:
y = ln x + 1ln x
17 wrz 10:54
Patronus: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
y' = |
| + (lnx−1}' = |
| − ln−2x* |
| = |
| (1− |
| ) |
| | x | | x | | x | | x | | ln2x | |
17 wrz 11:03
Skan: Super, dziękuję.
17 wrz 11:09