matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
Karolina:
x
2
=
1
2
x =
√
2
/ 2 dlaczego
17 wrz 00:30
ICSP:
NIe
√
2
x = ±
2
17 wrz 00:31
asdf:
1
1
√
2
√
2
=
*
=
√
2
√
2
√
2
2
jest też druga odpowiedź
17 wrz 00:32
Karolina:
dokladnie, ale nie rozumiem dlaczego. mozna to jakos jasniej rozpisac skad
√
2
/ 2
17 wrz 00:33
Bogdan:
√
2
po prostu wykonaj działanie: (
)
2
= ...
2
17 wrz 00:36