matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obwód
laura:
w trójkącie ABC [AC]= 30 STOPNI oraz [AB] =20 widząc, że suma jednego z kątów ostrych wynosi 4/3 , oblicz obw trójkąta proszę o pomoc. z góry dziękuje
nie wiem czy dobrze policzyłam ale chyba h=20
6 maj 14:28
Karolina:
jaki kąt ma 30 stopni
6 maj 14:36
laura:
KĄT OSTRY AC=30
6 maj 14:54
laura:
ktoś wie jak to zrobić ?
6 maj 18:49
laura:
help
6 maj 19:21