równania kwadratowe
prelcia: 2(x−√3)2 − 1/2 = ? rozwiaz rownanie
16 wrz 22:55
ICSP: | | 1 | | 1 | |
(x − √3 − |
| )(x −√3 + |
| ) = 0 |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
x = √3 + |
| v x = √3 − |
| |
| | 2 | | 2 | |
16 wrz 22:56
sushi_gg6397228:
podziel przez i wzory skroconego mnozenia
16 wrz 22:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | | 1 | | 5 | |
2(x−√3)2 − |
| = 2x2 − 2√3x + 3 − |
| = 2x2 − 2√3x + |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
a czemu ma się to równać

bez tego nie masz co rozwiązywać
16 wrz 22:57
ICSP: Arturze zapomniałeś przemnożyć wszystkie czynniki w nawiasie przez 2
16 wrz 23:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
fakt fakt
16 wrz 23:02
prelcia: dzieki wielkie , a x1 = 2 √3 −1 ?
16 wrz 23:04