dokładnie prosze i bardzo dziękuje za pomoc
nawiedzona: cztery pączki są nadziewane dżemem a 5 budyniem losowo wybrano 3 pączki jakie est
prawdopodobieństwo ze wszystko trzy są nadziewane dżemem
proszę o dokładne wytłumaczenie krok po kroku i obliczenia abym mogła to zrozumieć i się
nauczyć
16 wrz 18:27
Eta:
Wszystkich jest 9 wybieramy 3 pączki
|Ω|= 9*8*7
|A|=4*3*2 = ... nadziewanych dżemem
16 wrz 18:30
Aga1.: Skorzystałabym z kombinacji, bo kolejność losowanie nie odgrywa roli.
Końcowe wyniki będą takie same.
16 wrz 21:58
16 wrz 21:59