matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
Magda:
1
uzasadnij ze P((A'∪B)∩A)≥
6
1
1
jezeli P(A')=
i P(B')=
3
2
6 maj 13:37
fejk:
P(A)=2/3 P(B)=1/2 P((A'∪B)∩A)=(1/3+1/2)2/3=5/6*2/3=10/18 1/6=3/18 czyli 10/18≥3/18
6 maj 14:04