dokładne rozpisanie zadania
nawiedzona: zdarzenia a i b zawarte w zbiorze Ω i spełniają warunki.
P(A) 0,6 P(B) 0,5 oraz A zawarty w B.Oblicz prawdopodobieństwo sumy zdarzeń A i
B
proszę o rozpisanie zadania po kolei
16 wrz 17:37
Eta:

A⊂B to AUB=B zatem P(AUB)= P(B)=...
16 wrz 17:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
niby jak A może być zawarte w B
skoro ma większe prawdopodobienstwo
16 wrz 17:43
Aga1.:

Jeśli A⊂B to AUB=B,
a P(AUB)=P(B)=P(B)
Tyle teorii.
Ale z tym zadaniem coś nie jest tak.
16 wrz 17:44
Eta:
Pewnie źle podana treść
16 wrz 17:44