problem z zadaniem
aneta: rzucono 4monety .Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia ,że reszka wypadła co najmniej raz.
bardzo proszę nie tylko o wynik ale o rozpisanie krok po kroku jak to ma wygladać
16 wrz 17:33
Artur_z_miasta_Neptuna:
najłatwiej z przeciwnego ... czyli pr. że wypadły tylko orły
16 wrz 17:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
najłatwiej z przeciwnego ... czyli pr. że wypadły tylko orły
16 wrz 17:35
Eta:
|Ω|=2
4=....
A −− reszka wypadła co najmniej raz
zdarzenie przeciwne do A
A
' −− wypadły same orły A
'={(O,O,O,O)}
| | 1 | |
|A'|=1 P(A')= |
| = .... |
| | 24 | |
P(A)= 1−P(A
')= ......... dokończ
16 wrz 17:36