wielomiany
ona : −6
2"+8x
2=9x−12=0
jak to zrobić ?

ciężko u mnie z matematyką:(
16 wrz 17:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
najpierw poprawnie zapisz równanie
16 wrz 17:24
ona : oj sorry

miało być
−6x
3 + 8x
2 + 9 − 12=0
16 wrz 17:44
Piotr:
na pewno ?
16 wrz 17:48
ona: 9x ma być

zabije brata on to przepisywał kurcze kurcze
16 wrz 17:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
−6x3 + 8x2 + 9x − 12=0
−2x2(3x−4) +3(3x−4) =0
(3x−4)(−2x2+3) = 0
−(3x−4)(2x2−3) = 0
......
dokończ
16 wrz 17:54
Julia: dzięki wielkie

16 wrz 17:59
Julia: ja mam takie same zadanie
16 wrz 17:59
ona: oo dzięki

16 wrz 18:01