matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kto mi rozwiąże te przykłady?
Ela:
Wykaż, że zachodzi równość. a)
√
13− 4
√
3
+
√
4(7− 4
√
3
)
= 3 b)
√
9− 4
√
2
+ 1=
4
√
2
c)
√
6− 2
√
5
+ 2(
4
√
5
+ 1)= (1+
4
√
5
)
2
d)
√
2
− 1
√
2
+1= p3{
5
√
2
− 7
5
√
2
+7 tam jest +1 i +7 w mianowniku
16 wrz 17:00