matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc w rozwiązaniu 2 zadań pozdrawiam
jolka:
2x−3 2 −−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−− x+1 3 x+5 −−−−−− − x =2 3x+7
6 maj 12:57
Magda:
a) (2x−3)*3+2*(x+1)
x+5
b)
=2+x
3x+7
x+5=(x+2)(3x+7) no i oczywiscie zalozenia
6 maj 13:41