przelicz podane masy na objetości
mag12318: kasza gryczana−170g
olej125g
16 wrz 13:35
Saizou : a znasz ich gęstości?
16 wrz 14:13
Ajtek:
Cześć
Saizou, podobno
ICSP ma dla Ciebie jakieś zadanko

.
16 wrz 14:22
dero2005:
m − masa
v − objętość
ρo = 0,900 − 0,915 g/cm3 ciężar właściwy oleju
ρk = 0,755 g/cm3 ciężar usypowy kaszy swobodnie nasypanej lub 0,815 g/cm3 kaszy
zagęszczonej
v = m*ρ [cm3]
16 wrz 14:24
Saizou : Ajtek widziałem je już i teraz myślę
16 wrz 14:27
Ajtek:
No to powodzenia

.
16 wrz 14:28
xxx: γδπΩΔπδ
22 wrz 13:28