drugi pierwiastek jest do 4. interesuje mnie jak przerzucić 3 żeby było 0..
dasadasda: rozwiąż rówanie
√x²+32 − 2√x²+32=3
16 wrz 13:27
ICSP: √x2 + 32 − 2√x2 + 32 − 3 = 0
−√x2 + 32 − 3 = 0
√x2 + 32 + 1 = 0
i mamy sprzeczność
16 wrz 14:37
dasadasda: mylisz się
16 wrz 15:25
ICSP: to pokaż mi mój błąd
16 wrz 21:22
Piotr:
pewnie chodzi o to "drugi pierwiastek jest do 4."
patrz na samej gorze
16 wrz 21:24
ICSP: ale tego brakuje w zapisie równania −− miałem się sam domyślić ?
16 wrz 21:25
Piotr:
to juz pytanie nie do mnie

a
Saizou migal sie od Twojego rownania dzisiaj
16 wrz 21:28
ICSP: ech

obojętne

Jak nie chce robić to niech nie robi
16 wrz 21:32
Eta:
Odp: x=7 v x= −7
16 wrz 21:39
Eta:
√x2+32= a
2 4√x2+32=
√a2= a , a ≥0
i mamy a
2−2a−3=0 ⇒ (a−3)(a+1)=0 ⇒ a= 3 v a= −1 −−− odrzucamy
to
4√x2+32= 3 /
4
x
2+32= 81 ⇒ x= ..... dokończ
16 wrz 21:47