W ostrosłupie prawidłowym
potrzebujacy: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym długość wysokości ostrosłupa jest równa długości
krawędzi podstawy .Oblicz tę wyokość jeśli objętość ostrosłupa wynosi 72 cm3
16 wrz 12:21
Piotr:
P
p= a
2
H=a
podstaw i oblicz a
16 wrz 12:26
potrzebujacy: dzięki czyli ma być
13 a
2 *a

?
16 wrz 12:29
Piotr:
| | 1 | | 1 | |
no przeciez |
| a2*a = |
| a3 |
| | 3 | | 3 | |
16 wrz 12:31
potrzebujacy: nie wiem jak mam obliczyć to a
16 wrz 12:45
Piotr:
a
3 = 216
a=6
koniec
16 wrz 12:46
potrzebujacy: ok dzieki wielkie
16 wrz 12:49