matma
bak: Pierwszy odcinek łamanej ma długość 3 cm,a każdy następny jest dwa razy dłuższy od
poprzedniego.Z ilu odcinków składa się ta łamana,jeżeli ma ona długość 765 cm
6 maj 11:43
imię lub nick: z ośmiu odcinków. jest to ciąg geometryczny o wyrazie pierwszym a
1=3, q=2, S
n=765
| | 1−qn | |
wzór na Sn=a1 |
| spróbuj wyliczyć |
| | 1−q | |
6 maj 11:49
bak: na tych lekcjach to mnie nie było
6 maj 11:52
imię lub nick: no to wstawiaj wymnażaj, przekształcaj i podawaj co Ci wychodzi. może sie nauczysz. a ja będe
sprawdzał
6 maj 11:55