matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
marcin:
proszę o pomoc, muszę wyznaczyć sinα
(v
0
*sinα)
2
h=
/*2g
2g
2gh=(v
0
*sinα)
2
/
√
√
2gh
=v
0
*sinα/:v
0
√
2gh
sinα=
?
v
0
15 wrz 22:58
Mila:
Dobrze.
15 wrz 23:04
Eta:
ok
15 wrz 23:06
ZKS:
Mnie tylko zastanawia czemu nie uwzględniłeś jeszcze drugiego wyniku? (v
o
* sin(α))
2
= 2gh /
√
v
o
* sin(α) = ±
√
2gh
√
2gh
sin(α) = ±
v
o
15 wrz 23:10