matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc,że log_{3} 4=a i log_{3} 5=b, oblicz log_{27} 0,8.
martfa:
Wiedząc,że log
3
4=a i log
3
5=b, oblicz log
27
0,8.
15 wrz 21:40
ICSP:
4
log
3
4 − log
3
5
log
3
4 − log
3
5
log
27
=
=
5
log
3
27
3
dokończ.
15 wrz 21:41