matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Asia:
Jeżeli a=
√
81−
√
289
, to: a) a=9−P{17} b)a=81−17 c)a=8 d) a jest liczbą niewymierną
15 wrz 20:54
K:
Podpowiedz:
√
289
= 17
15 wrz 20:56
Asia:
męczę się nad tym 15 minut, a okazało się tak banalne. Dzięki
15 wrz 20:59