strawdzenie i pomoc w odpowiedzi ...dziękuje
bmw: PROSZĘ O STRAWDZENIE ZADANIA CZY JEST DOBRZE ......
x
4−x
2=0
x
2=t
t
2−t=o
a=1 b=−1 c=0
Δt=b
2−4ac
Δt=1−4 *1*0
Δt=0 => 1 rozwiązanie
t= −
b2a
t=
12
t= x
2 x
2=
12 x=



? ODP: x ∊ .........



6 maj 10:31
Damian: Juz pisze
6 maj 10:34
Damian: x4 −x2 =0
x2(x2 −1) = 0
x2 =0 v x2 =1
x=0 v x=1 v x=−1
to samo jak bys za x2 podst. t
t2 −t =0
t(t−1) =0
t=0 v t=1
x2 =0 v x2 =1
x=0 v x=1 v x=−1
6 maj 10:36
bmw: a ha
6 maj 10:37
Damian: AAAAA i jeszcze jedno.... delte zle policzyłeś

: P
Δ=1 a nie jak ty policzyłeś Δ=0
6 maj 10:40
bmw: ok dzięki
6 maj 10:42