WIELOMIANY. Znajdź liczby spełniające równanie
patataj: proszę o rozwiązanie wszystkich zadań Dziękuję

a) (x−3) (2x+5)(4−3x)
2 =0
b) (x+5)(x
2+x−20)(x
2−5) =0
c) (2x
2+9x+9)(9x
2+1) =0
d) x
3(x
3−1)(1+x
3) =0
e) (x
3+2x)(x
3+2)(x
3+x) =0
f) (4x
2−8x+6)(4x
2−8x)(−8x+6) =0
15 wrz 18:12
krystek: Δ*Ω*δ=0⇔Δ=0 lubΩ=0 lubδ=0 i licz
15 wrz 18:14
patataj: Proszę o rozwiązanie
15 wrz 18:46
krystek: a)x−3=0 lub 2x+5=0 lub 4−3x=0
15 wrz 18:55
asdf: nie rób z siebie słodkiej idiotki tylko rusz głową, krystek napisał jak to się robi...
15 wrz 19:05