usun
111: usuń niewymiernośc z mianownika ułamka
a) 2+√2kreska ułamkowa√2
b) 3−2√3 kreska ułamk.3√3
c)2kreska 2−√2
15 wrz 17:01
Piotr:
a) licznik i mianownik *√2
b) licznik i mianownik *√3
c) licznik i mianownik *(2+√2)
15 wrz 17:09
111: tak robiłam i mi nie wychodzi
15 wrz 17:11
15 wrz 17:12
111: 2+√2kreska ułamkowa√2*√2/√2 no i tu dalej źle robię bo nie wiem jak z tymi obliczeniami
15 wrz 17:14
Piotr:
| | 2+√2 | | √2 | | 2√2+2 | | 2(√2+1) | |
a) |
| * |
| = |
| = |
| = √2+1 |
| | √2 | | √2 | | 2 | | 2 | |
sprobuj reszte
15 wrz 17:27
111: ok dzięki
15 wrz 17:38